CERCUL MILITAR NATIONAL

Cercul Militar Bucuresti

Cercul Militar National a fost infiintat ca institutie de interes general al armatei, ajungand ca in prezent sa fie recunoscuta ca institutie de interes national.

Oferta culturala a Cercului Militar National este deschisa cadrelor militare active si salariatilor civili, membrilor familiilor acestora, studentilor si elevilor militari, cadrelor militare in rezerva si retragere, veteranilor de razboi. Totodata, anumite genuri de activitati culturale sunt deschise si pentru publicul societetii civile.

Cercul Militar National gazduieste, de asemenea, conferinte, seminarii, consfatuiri si simpozioane stiintifice interne si internationale, precum si diverse actiuni promotionale.

In domeniul activitatii cultural - educative, Cercul Militar National organizeaza seri culturale pe baza unor programe alternative, in colaborare cu institutii stiintifice si culturale, de prestigiu, atat din armata, cat si de pe plan local. Acestea se materializeaza in conferinte, expuneri, informari, dialoguri completate cu proiectii video documentare si artistice, expozitii de arta plastica, fotografie, numismatica si filatelie, lansari si prezentari de carti, etc.
Cercul Militar National gazduieste si sprijina activitatile Cenaclului de literatura patriotica "Vasile Carlova", al veteranilor de razboi si ale Salonului literar al scriitorilor militari. Totodata, stimuleaza pregatirea si promoveaza tinere talente militare si civile, din domeniile muzical, artistic etc.

In domeniul artistic, organizeaza spectacole, concerte si recitaluri cu formatiile artistice proprii, de copii si cele profesioniste ale unor institutii de cultura de pe plan local, cu actori si interpreti profesionisti sau liberprofesionisti de valoare, cu prilejul unor sarbatori si evenimente importante din istoria Romaniei si a armatei, a unor sarbatori religioase, comemorari, aniversari etc.
Prin intermediul colaboratorilor - delegati din unitatile militare si pe baza repertoriului - oferta saptamanala, a institutiilor profesioniste de spectacole, din capitala, asigura bilete la spectacole teatrale, folclorice, muzicale, de opera si opereta.

In domeniul recreativ - distractiv, organizeaza periodic traditionalele baluri ale Cercului Militar National, pentru cadrele militare tinere si membrii de familie si acorda sprijin comandamentelor si unitatilor militare, studentilor si elevilor militari in organizarea unor baluri si seri cultural - distractive proprii, in salile Cercului Militar National.
Gazduieste si sprijina organizarea de ceremonii familiale, aniversari, reuniuni, mese comune, ale cadrelor militare active si de rezerva.
Organizeaza cluburi ale colectionarilor pasionati de numismatica si filatelie, precum si jocuri logice si distractive (sah, bridge, rebus, biliard, etc.)

In domeniul activitatii de invatamant popular si a reconversiei profesionale, Cercul Militar National organizeaza cursuri de intiere si perfectionare, tehnico - aplicative si artistice, pe baza optiunilor, preferintelor si intereselor cadrelor militare, salariatilor civili si membrilor de familie.